Mattips
Jag är skitbra på en massa grejer. Ta hand om småbarn, skruva ihop Ikeamöbler, cykla m.m. OCH att laga mat. Ikväll lagade jag detta:
PONCHERAD LAX MED VITLÖKS- OCH BASILIKA POTATISMOS
(Recept till en vanlig person eller till tre fotomodeller)
*En laxfilé
*En gullök
*Ca. 3 msk dill (helst färsk)
*4 Lagerblad
*Salt
*Peppar
*Ca. 1 liter Vatten
---
*Typ 3 potatisar
*En vitlöksklyfta
*Lite smör
*Ca. 0,5 dl Mjölk
*Finhackad basilika, färsk
*Salt
*Peppar
Koka upp vattnet tillsammans med alla ingredienserna i laxreceptet, UTOM laxen (löken hackas i klyftor). När vattnet kokar tar du bort kastrullen från plattan. Lägg i laxen och låt den koka långsamt i ca. 10 min. Utan att den står på plattan alltså.
Gör potatismoset som vanligt, vispa det med elvisp, så det blir mer som en fluffig mousse. Kläm ner vitlöken och den finhackade basilkan.
SJUKT gott.
// Husmors-Karin
PONCHERAD LAX MED VITLÖKS- OCH BASILIKA POTATISMOS
(Recept till en vanlig person eller till tre fotomodeller)
*En laxfilé
*En gullök
*Ca. 3 msk dill (helst färsk)
*4 Lagerblad
*Salt
*Peppar
*Ca. 1 liter Vatten
---
*Typ 3 potatisar
*En vitlöksklyfta
*Lite smör
*Ca. 0,5 dl Mjölk
*Finhackad basilika, färsk
*Salt
*Peppar
Koka upp vattnet tillsammans med alla ingredienserna i laxreceptet, UTOM laxen (löken hackas i klyftor). När vattnet kokar tar du bort kastrullen från plattan. Lägg i laxen och låt den koka långsamt i ca. 10 min. Utan att den står på plattan alltså.
Gör potatismoset som vanligt, vispa det med elvisp, så det blir mer som en fluffig mousse. Kläm ner vitlöken och den finhackade basilkan.
SJUKT gott.
// Husmors-Karin
Kommentarer
Trackback